Adfærdskonsulent

DCH Frederikshavn har to uddannede hundeadfærdskonsulenter, som hjælper med at få din hverdag med hunden, til at fungere.

DcH har et net af ca. 80 frivillige, veluddannede Hundeadfærdskonsulenter. Alle aktive Hundeadfærdskonsulenter har et Id kort med påført årstal. Ved Hundeadfærdskonsulenterne kan du få råd og vejledning om forskellige adfærdsproblemer, du kan have med din hund, hjælp til valg af hvalp m.m.

Det er gratis at henvende sig til en DcH’s Hundeadfærdskonsulent, dette tilbud gælder alle, såvel DcH medlemmer som ikke medlemmer.

Hvis problemet ikke kan løses pr. telefon, så kan du også få besøg af en Hundeadfærdskonsulent i hjemmet. Du skal da blot betale Hundeadfærdskonsulentens kørselsudgifter, efter statens takst (3,53 pr km)

Lidt om klubbens konsulenter:


Brian Morgen: Uddannet Hundeadfærdskonsulent.

Født i 1962. Brian har haft 5 hunde gennem tiderne, 5 schæfere og en karelsk bjørnehund. Han har trænet konkurrence lydighed i mange år og har været deltager ved DM 7 gange., Brian har arbejdet med hund i 35 år og trænet i forskellige hundeklubber og har været aktiv træner i DcH siden 2001.

Går meget op i at udvikle træningsmetoder der er med til at udvikle samarbejdet mellem hund og hundefører, ud fra den enkelte hund og dens ejer.
Brian går meget op i at lære at forstå hundens ”sprog” og dens adfærd. Er løbende på videreuddannelse for at få den sidste nye viden inden for adfærd og trænings metoder.
Mener de fleste adfærdsproblemer kunne undgås hvis vi som mennesker forstod hvad vores firbenede venner prøver at fortæller os med de signaler de giver … Opfatter Racebestemt adfærd som en vigtig nuance i relation til problemløsning.
”Af trænings-metoder vil jeg ikke låse mig til de bløde eller mere faste metoder, men vælger ud fra det enkelte problem.. Som udgangspunkt er jeg til positiv indlæring. Mener selv ”straf” har en meget lille indlæringsværdi og skal kun bruges under meget kontrollerede forhold, hvis det viser sig nødvendig.
Adfærdsbehandlingen kan foregå på træningspladsen da mange adfærdsproblemer tit kan løses ved at træne div. Øvelser som opbygger samarbejdet mellem hund og ejer. Kommer også meget på hjemmebesøg da det kan være vigtigt at ”læse” hunden i dens hjemlige omgivelser.”
Al adfærdsbehandling forgår kun i tæt dialog med ejeren.

Brian Morgen
Mobil: 28 95 21 81


Patricia Bernhardsen, uddannet hundeadfærdskonsulent. 

Jeg er født i Hamburg i 1965 og opvokset med mellempudler og Borzoi. Disse blev primært brugt til udstilling. Da jeg fik mine egne hunde: en Løwchen (som blev 15 år) to griffoner ( den ene blev 12) og to Borzoier, var der masser af mulighed for at lære om hundens adfærd. Denne skønne flok hunde var i den grad med til at åbne mine øjne for hundenes fantastiske emne til kommunikere med hinanden og os. Mynderne blev bl.a. brugt til Lure Corsing, en skøn sport for løbeglade hunde.

Efter jeg fik min nuværende hund, en meget aktiv brugs schæfer, blev min interesse for DcH programmet vækket. Og i dag konkurrerer vi i E klassen, Rally og Nordisk Rundering.

Jeg er uddannet DcH lydighedstræner og Rally træner. Jeg afsluttede min uddannelse som hundeadfærdskonsulent i 2017.

“For rigtigt at have fordel af sin hund, er det ikke nok kun at træne den til at blive halvt menneske. Men meningen er at åbne sig selv for den mulighed at blive halvt hund”

Al adfærdsbehandling foregår i tæt dialog med ejer


Patricia Bernhardsen
Mobil:42 67 62 62
Bedst mellem 15-17 alle hverdage


Karina Jensen; uddannet hundeadfærdskonsulent. 

Mit navn er Karina Jensen og jeg blev uddannet hundetræner i DcH i 2013 samt uddannet adfærdskonsulent her i 2020.

Jeg er vokset op med gravhund, og har siden haft labradoren Gismo som desværre ikke blev så gammel.
Så fik jeg Obama som også er labrador. 

Ham har jeg trænet lydighed og rally med. Han er nu 11 og pensionist . Det var med Luna min meget aktive grå schæfer at jeg rigtig fik blod på tanden til at træne hund. Hun blev 9 år og nåede i a klassen. Hun var også den hund som lærte mig rigtig meget omkring adfærd og hundesprog. Nu har jeg fået lille Maggie som er australsk hyrdehund og pt. snart 5 mrd.

Jeg syntes hundens måde at kommunikerer med os mennesker og andre hunde på er noget af det mest spændende, og hvis vi lærer at lytte efter og læse vores hunde kan vi løse mange udfordringer. Ofte kan bare små ændringer løse et stort problem for både hund og ejer.

Jeg kommer gerne på hjemmebesøg, og ellers kan vi mødes på træningspladsen. Enkelte ting kan løses ved hjælp af en telefonsamtale.
Alt foregår i tæt dialog med hundeejeren og med den opfølgning som er nødvendig/ønsket.

Karina Jensen 
tlf. 21 76 39 82 
Træffes bedst i hverdagene efter kl. 14.00 (Ellers indtal en besked så ringer jeg tilbage)


Nyheder

Sponsorer