Agility

 

 

 

 

 

 

Hvad er Agility?

Agility er en hundesport, som er blevet meget populær, både som konkurrence og for sjov.
Agility kommer af det engelske ord agile, som betyder rask, kvik, hurtig, smidig. Agility går ud på at hunden så hurtigt som muligt og med så få fejl som muligt gennemløber en bane med forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. krybe gennem tunneller, balancere på planker, springe over forhindringer af forskellig højde og længde, løbe igennem en slalom, balancere på en vippe mv.
De første Agility opvisninger fandt sted som pauseindslag ved store ridestævner i England i slutningen af 1970′erne. Det er således ikke tilfældigt at Agility kaldes en slags ridebanespringning for hunde. Siden har Agility udviklet sig til en seriøs hundesport, hvor der afholdes Verdensmesterskaber.
Det er samtidig en sport med et stort publikumstække. Ved hundestævner får man hurtigt øje på agilitybanen, hvor mange tilskuere og hundeførere er samlet og glæder sig over den hurtighed og smidighed hundene – og hundeførerne – udfører når banen med forhindringer skal gennemløbes på kortest mulig tid uden fejl.
Endnu er det ikke alle DcH afdelinger, der har Agility på programmet, men flere ser denne form for hundetræning som en spændende fornyelse og tager den derfor med i deres tilbud til medlemmerne.